Ungdomssektionen

Nu äntligen är Bengt Wernmark och jag på gång med att organisera och planera inför starten av BS Arkens Ungdomssektion.

Vi satsar på att kunna samla alla intresserade på BS Arken festdag 11 Juni.

Därefter är planen att kunna dra igång verksamheten på fullt allvar söndagen vecka 33. Återkommer med tider mm närmare inpå.

Vi räknar med att vi kommer vara utomhus varje söndag eftermiddag fram to m slutet av September, därefter fortsätta verksamheten inomhus.

Vi har i dagsläget flera som är intresserade av att vara ledare i ungdomssektionen. Alla ledare från och med 15 års ålder kommer uppvisa utdrag ur belastningsregistret

För att kunna planera verksamheten skulle vi omgående behöva veta namnen och åldern på de barn som fortsatt är intresserade av att vara med i ungdomssektionens övningar.

Vänligen återkom med era barns ålder och namn till mailadressen jolle@bsarken.se så fort ni kan.

Kraven vi har på barnen och ni föräldrar är att barnen skall kunna simma minst 50 m med flytväst.

I övrigt behöver barnen inte ha ngr förkunskaper gällande sjöliv för att få vara med i verksamheten.

Har ni ngr frågor vänligen maila mig eller direkt till jolle@bsarken.se . Kommer också finnas mycket nere i hamnen om ni har frågor. Medlemsnummer 2474.

Vi ses,

Daniel Narvåg Ahlsén

Lägesrapport från Ungdomssektionen i BS Arken

En kort presentation av oss som har huvudansvaret i sektionen.

” Jag heter Daniel Narvåg Ahlsén, medlemsnummer 2474. Bakgrund som scout i Tibble Sjöscoutkår. Seglat en hel del som liten , både med optimist, Triss,  men också en hel del i Scampi och Aphrodite 41:a. Vår första egna segelbåt köpte vi för tre år sedan, blev också starten för medlemskapet i BS Arken som vi trivs väldigt bra med. Jag är gift med Hanne Narvåg Ahlsén, ( Norska) och vi har två gemensamma barn som också är med i sektionen, Nellie och Theo. Hanne har sedan tidigare 2 barn i Danmark som pendlar så ofta de har möjlighet. I övrigt arbetar jag mycket med barn och ungdomar i Bålsta IK, Friidrott där jag varit ordförande i 2 år och är inne på mitt 5:e år som ledare/tränare för barn födda 2011”

Jag heter Bengt Wernmark, medlemsnummer 2504. Bakgrund började segla Optimistjolle i Jakobsbergs Båtklubb sedan E-Jolle, Har varit ledare och drivit Jollesektionen med vardagsegling och sommarläger i ca 15år på JBS. Jag har gastat runt lite på större segelbåtar och var med på lite olika tävlingar på mälaren. Den Flipper 850 jag ägde i 17år har nu bytts ut mot en större motorbåt som nu ligger i Arken. Vi är medlemmar sedan hösten 2020.  Är gift med Sandra och vi har två barn Olle född -11 och Vivi född -13.

Vad har hänt i sektionen under hösten?

Utöver att själva sektionen bildats, har vi fått organisationen och det organisatoriska på plats. Mailadressen till sektionen är jolle@bsarken.se. Ungdomssektionen är just en sektion till BS ARKEN och rapporterar direkt till styrelsen. Sektionen har eget budgetansvar och naturligtvis arbetar vi utan ersättning. Vi som arbetar i sektionen kommer naturligtvis uppvisa utdrag ur polisregistret, då vi arbetar med barn och ungdomar.

Vi har också införskaffat totalt 6 st optimistjollar. 2 st av dessa finns placerade ute på klubbholmen.  Fyra st optimistjollar kommer att finnas i hamnen BS ARKEN. Jollarna som finns ute på klubbholmen går naturligtvis att låna för de barn och ungdomar som vill prova att segla. För att få tillgång till jollarna finns koden till hänglåset i bastun, liksom segel, roder och centerbord. Så för att få låna dessa båtar måste man ha kvitterat ut nyckel till bastun på klubbholmen. Optimisterna och dess utrustning skall lämnas tillbaka i samma skick som när de lånades.

Tiden framöver

En ny intresseanmälan till ungdomssektionen kommer ske under januari månad.

Se till att redan nu skriva in era barn i BS ARKEN så spar barnen inträdesavgiften till klubben när de är 18 och vill ha egen båt. Dessutom får vi i ungdomssektionen en aning om hur många barn och ungdomar det finns i klubben och kan på så sätt planera och erbjuda aktiviteter utifrån olika åldersgrupperna.

Aktivitet

3 st av de fyra optimisterna vi införskaffat senast skall få en makeover under Januari-Mars fram till säsongen drar igång. I Januari kommer vi lägga ut en intresseanmälan till alla medlemmar där tanken är att intresserade barn och ungdomar ska få vara med att ytrenovera dessa båtar i vår vekstad i hamnen. Alla är välkommna att vara med.

Information om denna aktivitet kommer sändas ut på mail och läggas ut på www.bsarken/ungdomssektionen.se

Hoppas vi ses snart i hamnen.

Med vänliga hälsningar

Daniel och Bengt

Daniel N Ahlsén                     0725629706

Bengt Wernmark                     0705339998